zondag 17 oktober 2021

TASJES VOOR HET POPPENHUIS

 Deze tasjes zijn gehaakt met soft wol - dubbele draad-  (Zeeman)  en naald 5

 




Begin met een ketting van 51 lossen.
Onderrand: Haak 1 v in de 2e lossen vanaf je haaknaald en ga door met in elke volgende losse 1 v te haken. Sluit de toer met 1 hv in de allereerste v. die je maakte. (50 vasten)
Toer 1. Maak in de 1e v. van de vorige toer: 3 l (=1e stk), 2 stk. *Sla nu 2 v van de vorige toer over en haak in de volgende v: 3 stk*, herhaal steeds wat tussen * en * staat, totdat je weer aan het einde van de toer bent en sluit deze met 1 hv.
Toer 2. Ga met 2 hv boven in de lusjes van het eerste groepje stk van de vorige toer naar de open ruimte tussen de stokjesgroepjes en begin dan met : 3 l (=1e stk), 2 stk. *Sla nu 2 v van de vorige toer over en haak in de volgende v: 3 stk*, herhaal steeds wat tussen * en * staat, totdat je weer aan het einde van de toer bent en sluit deze met 1 hv.
Toer 3-8: herhaal toer 2.
Toer 9-10: 1 l, 1v in dezelfde steek en in elke volgende steek, sluit de toer met 1 hv. (50 vasten)
Toer 11: 1l, 1 v in dezelfde steek en in elk van de volgende 5 steken. Haak nu 15 l en haak 1 v in de 16e v. vanaf het punt dat je stopte met v. haken. Maak nu nog 9 v in de volgende vasten, opnieuw een ketting van 15 lossen en tenslotte nog 4 v. in de overige vasten, zodat je de toer kunt sluiten met 1 hv.
Toer 12: Haak vasten op elke v. van de vorige toer en in elke losse van de ketting uit de vorige toer, sluit met hv.
Toer 13-14: Vasten in alle steken van de vorige toer, sluit met hv en knip de draad af.
Afwerking: hecht de draad af en sluit met de begindraad de bodem. Decoreer het tasje bv met een gehaakt bloemetje.  (Zie:  15 oktober 2019. )  Haak de bloem met dubbele draad soft/ met 2 verschillende kleuren)

 

 








 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten